Ateliér | Podolí

V pražském Podolí jsme pro klienta prověřovali možnosti využití ateliérového prostoru. Zpracovali jsme návrh interiéru pro bydlení a v druhé variantě návrh interiéru pro komerční využití, přesněji jako kancelář.

V obou případech jsme zanechali interiéru ráz ateliéru. Bodové lištové osvětlení a odhalené trubky podtrhují ateliérový industriální styl. Použitím velkoplošných zrcadel, skleněných stěn a obkladů se podařilo na minimální ploše vytvořit dojem většího prostoru s flexibilním využitím.

V ateliéru ve variantě jako bydlení je dominantním prvkem postel, která je umístěna uprostřed prostoru. Příčka tvořící vysoké čelo postele současně odděluje obývací prostor od zbylé části ateliéru.

Ve variantě jako kancelář vznikl prostor typu open space office. Příčka uprostřed nenásilně rozděluje prostor na dvě části. Vzniknou tak dvě nepřímo oddělené kanceláře, ve kterých se ale nepřeruší snadná vzájemná komunikace firmy jako celku.